Grijpskerker fierljeppers boeken uitstekende resultaten

0
174
Grijpskerk - fierljeppen

GRIJPSKERK – De top van de Friese Ljeppers Bond maakte afgelopen vrijdag verre sprongen in het Grijpskerker recreatiepark. Bart Helmholt uit Burgum werd met 20,80 meter de dagkampioen. Oane Galama uit It Heidenskip kwam dichtbij met 20,40 meter. Niels Koetsier uit Leeuwarden, ook lid van de afdeling Grijpskerk, kwam in de topklasse tot 18,39 meter. Sylvia v.d. Hoek uit Aduard werd vijfde bij de dames met 12,53 meter. In de 1e klas A senioren werd Bas Tolboom uit Niehove eerste met 18,39 meter. Erwin van der Heide uit Oldekerk eindigde als tweede met 16,81 meter. Bij de dames en de heren kwam het schansrecord in zicht, maar werd net niet gehaald. In de 2e klas wist Hugo Bosgraaf uit Grijpskerk zijn bovenste plaats in het klassement te behouden met 16,02 meter. Jasper Henstra, eveneens uit Grijpskerk, won bij de jongens de tweede prijs met 13,88 meter en Wietze Verkleij uit Oldehove sprong bij de junioren een nieuw persoonlijk record van 13,95 meter.  Simone van der Hoek uit Aduard kwam bij de meisjes tot 10,80 meter en staat zesde in het klassement 2e klas. Vooral in de 3e klas waren de Grijpskerker leden succesvol. Bij de jongens van 10-12 jaar werd Allard Sikkens winnaar met 7,98 meter. Roan van der Ploeg werd tweede met 7,79 meter en Heine Helmus eindigde als derde met 7,73 meter. Bij de meisjes in dezelfde leeftijdsgroep was Femke Rispens de onbetwiste winnares met een verre afstand van 8,81 meter. Bij de jongens van 12-14 jaar won Jarne Sikkens met 11,76 meter. Marco Koopmans werd tweede met 11,05 meter. De overige prijswinnaars kwamen uit Burgum, Winsum en Buitenpost. De weersomstandigheden waren alle drie dagen bijzonder goed. De wedstrijden krijgen een vervolg medio augustus.