Historische fietsroute langs kloosters

0
139

ADUARD – Het kloostermuseum in Aduard heeft onlangs een nieuwe expositie geopend, die het verhaal vertelt van de Cisterciënzer familie en de dochterkloosters van het klooster van Aduard. Vier van deze dochters waren vrouwenkloosters, waarvan drie in de provincie Groningen waren gelegen. Naar de locaties van deze drie voormalige vrouwenkloosters zijn vanuit het kloostermuseum drie mooie en leerzame fietsroutes uitgezet: naar Essen (tussen Groningen en Haren), met het voormalige klooster Yesse, naar Sint Annen (gemeente Ten Boer) en naar Trimunt bij Marum. Boekjes met de fietsroutes zijn voor 1.50 Euro verkrijgbaar in het kloostermuseum in Aduard, de VVV’s in Groningen en Appingedam, de boekhandels Godert Walter in Groningen en Boomker in Haren, het Dorpshuis in Sint Annen en in Hotel Aduard.