Jong en oud geniet op zonovergoten Freezeforze

0
176
veenklooster - freezeforce6

Professionelere opzet festival betaalt zich uit

VEENKLOOSTER – De organisatie van het Freezeforze Festival in Veenklooster kan terugkijken op een geslaagde vijfde editie. Vijf jaar geleden begon het festival, dat georganiseerd wordt door een groep vrienden die veel festivals bezoeken en ook zelf graag eens een festival wilden organiseren, als een festival dat met name lokaal talent en coverbands contracteerde. Dit jaar zag het festival er al heel anders uit. De organisatie had bands geprogrammeerd als Soul Sister Dance Revolution, het uit Leeuwarden afkomstige Diff, Paceshifters en het uit Oostenrijk afkomstige Kontrust. Deze programmering werd compleet gemaakt met TDTMCM, een nederhiphop formatie uit Amsterdam, de bands Undawn en Nothing en dj Dikke Prima. De organisatie van het festival had dit jaar gekozen voor een professionelere opzet. Dit was goed te zien aan het festivalterrein. Waar tijdens eerdere festivals gekozen werd voor een praktische opbouw, was er dit jaar ook ruimte voor extra’s. Zo was er een beachbar ingericht, waar de luie festivalbezoeker in alle rust in een hangmatje kon hangen. Ook handgemaakte bordjes van sloophout die de festivalbezoeker de weg moest wijzen naar de ‘Hyte hûn’ en andere etenswaren, versieringen bij het toilet en andere visuele extra’s maakten dat het festivalterrein de bezoeker ook een festivalgevoel gaf, en niet alleen het idee van een tentfeest. Voor de liefhebber van voetbal was er ook een televisiescherm neergezet, waarop de troostfinale tussen het Nederlands elftal en Brazilië te zien was. Ook aan de kinderen was gedacht. Zij konden zich uitleven op een springkussen en er was een tafeltje neergezet waar kinderen konden Loomen. Veel bezoekers uit heel Friesland én daarbuiten wisten Veenklooster te vinden om tot in de late uurtjes te feesten.

veenklooster - freezeforce7 Veenklooster - freezeforze1 veenklooster - freezeforze3 veenklooster - freezeforze4 veenklooster - freezeforze5 veenklooster - freezeforze8 veenklooster - freezeforze9 veenklooster- freezeforze2