Jouke Goslinga

0
143
Lauwerzijl - Jouke Gosliga

Voorzitter Oldtimerdag
Lauwerzijl

‘Komende zaterdag organiseren wij voor het eerst in acht jaar weer een oldtimerdag in Lauwerzijl. Het is voor de derde keer dat deze dag georganiseerd wordt. Rond het jaar 2000 ben ik met een groepje vrienden begonnen met het opknappen van oude trekkers.
Na een paar jaar werd het een hele club mensen, waarmee we ongeveer ieder jaar een oude trekker op hebben geknapt. Momenteel zijn we iedere donderdagavond met vier mensen bij elkaar om te klussen. Toen werd er eens geopperd dat het leuk zou zijn om weer eens een oldtimerdag te organiseren in het dorp.
Op een gegeven moment hebben we de knoop doorgehakt en zijn we er mee aan de slag gegaan. Komende zaterdag komen er tussen de tachtig en negentig oude trekkers en twintig oude werktuigen.
Er is een stukje land waar geploegd kan worden. Dit doen we niet op wedstrijdniveau, maar gewoon voor de lol zodat iedereen daar aan mee kan doen. De dag is bedoeld om aan publiek te kunnen tonen wat je hebt, maar ook voor de ontmoeting met medehobbyisten.
De oudste trekkers deze dag dateren van ongeveer 1928. Dat zijn unieke trekkers, die je op de weg niet meer ziet. Wij denken dat er veel belangstelling zal zijn voor deze dag. Als het een succes blijkt te zijn dan zit het er misschien wel in dat we deze dag vaker gaan organiseren. Niet één keer per jaar, want daarvoor zijn we te klein.
Voor kleine evenementen merk je dat het soms moeilijk is om je bezoekers enthousiast te houden. Daarom zitten we meer te denken aan één keer in de vijf jaar. Voordat we de knoop doorhakten om deze dag te gaan organiseren hebben we wel wat zorgen gehad over of het ons allemaal wel zou lukken. Maar het aantal aanmeldingen is goed, dus we verwachten dat het een succes gaat worden. Aan ons zal het in ieder geval niet liggen. We hebben er zin in! De Oldtimerdag is zaterdag 19 juli van 10.00 tot 19.00 uur in Lauwerzijl. De entree is gratis.’