Lieuwe Westra aan de start van de Profronde

0
130
Wielrennen Profronde Surhuisterveen: Lieuwe Westra

SURHUISTERVEEN – De eerste renner die zijn contract voor de Profronde tekende is Lieuwe Westra. ‘Lieuwe ziet het na-Tour criterium in Surhuisterveen als zijn thuiswedstrijd. Hij rijdt graag in Surhuisterveen’, zegt Andries Nieuwenhuis, lid van de organiserende Stichting Wielercomité Surhuisterveen. Hij regelt de contractering van de renners. ‘Wij wilden hem heel graag aan de start. Het is een man naar ons hart, altijd aanvallend rijdend. Een beetje de ‘Wâldpiken-mentaliteit.’ Lieuwe Westra zal in ieder geval zijn broer Jan Hendrik Westra meenemen naar de Profronde. De 33e Profronde Surhuisterveen wordt dit jaar verreden op dinsdag 5 augustus. ’s Middags om 13.30 uur start het criterium voor vrouwen, terwijl om 15.30 uur de elite-renners en de beloften vertrekken. De voorstelling van de profrenners is om 18.30 uur, waarna om 19.00 uur de start is van de Profronde Surhuisterveen. Vanaf 13.00 uur is er tevens een grote braderie en rommelmarkt in het centrum van Surhuisterveen. De foto is gemaakt tijdens een eerdere editie van de Profronde door AWFoto.nl.