Rigby, Only Seven Left en Lucas Hamming naar Robles Rock

0
182
Only-Seven-Left_photo-Set-Vexy

Grote namen en veel regionaal talent op vierde editie van Robles Rock

GROOTEGAST – Ook dit jaar weer grote namen op muziekfestival Robles Rock, dat op zaterdag 9 augustus georganiseerd wordt in het park van Grootegast. Rigby, Only Seven Left en Lucas Hamming komen naar de Notoaristuun om daar het publiek te vermaken en verwonderen met hun muziek. Daarnaast is er ook ruimte voor het regionale talent van Radius, Faceless en Ten Years Today.
De organisatie is maar wat trots dat ook dit jaar weer grote artiesten naar Grootegast komen. “Een aantal weken geleden hebben we de mensen gevraagd wie ze graag op Robles Rock zouden willen zien. Massaal kozen ze voor Rigby en daarom staat de band na vier jaar weer op het podium in Grootegast,” vertelt voorzitter Johannes Dolislager. “Ook Only Seven Left is er weer bij. Al vanaf het begin van Robles Rock staan zij ieder jaar op het podium en daarmee zijn ze toch wel de huisband van het festival geworden. Voor de nieuwe zanger Bjørgen van Essen is het de eerste keer op Robles Rock. We zijn benieuwd hoe hij het gaat doen.”
Naast deze twee bands is er veel ruimte voor nieuw talent. “Moeders houd uw dochters vooral niet binnen en kom zelf ook gezellig mee, want Lucas Hamming komt naar Robles Rock! Iedereen kent hem zijn single Fake Love Hypocrisy, die inmiddels grijs gedraaid is op 3FM, maar Lucas is ook bekend van zijn deelname aan De Beste Singer Songwriter,” weet Dolislager. Daarnaast is hij erg blij dat de band MakeBelieve wilde komen. “De band heeft onlangs getekend bij een grote platenmaatschappij en staat aan de vooravond van haar internationale doorbraak. Ik zou zeggen: kom de mannen nu van dichtbij zien, voordat je achteraan moet staan in de Ziggo Dome.”
Veel wordt er verwacht van de band Radius, van de Grootegaster Johan Faber. “Talent uit eigen dorp hoort natuurlijk ook op een podium aldaar. Lange tijd was het stil rond Radius, maar Johan is met zijn band dit festivalseizoen keihard terug,” vindt Dolislager. “Met een extra gitarist en een vernieuwde sound zullen de mannen eens laten horen wat ze in huis hebben. Ik heb ze anderhalve week geleden voor het eerst in deze samenstelling gehoord bij Summerstrike en dat was echt te gek!”
Wie ook op het festival te zien is, is de band Ten Years Today. Zanger Floris van Luijtelaar woont zelf in Briltil. “De jeugd heeft de toekomst en zo ook de mannen van Ten Years Today. Hoewel ze pas 16 jaar oud zijn, weten ze met hun eigen stijl van optreden iedereen te verbazen,” zegt Dolislager. “Young en snotty, in your face, klaar om de wereld te wakker te schudden,” zoals de bandleden het zelf zeggen op hun site.
Kaarten voor het festival kunnen nu al online gekocht worden op www.roblesrock.nl. Het festival vindt plaats op zaterdag 9 augustus van 12:00 uur in de middag tot middernacht.

Lucas Hamming