Spelweek Niezijl gaat Around the World

0
166
niezijl opening spelweek 1

NIEZIJL – Stichting spelweek Niezijl kan weer terugkijken op een fantastische week voor jong én oud. Vorige week vrijdag begon de feestweek met een optreden van coverband Switch die gelijk de juiste sfeer neerzette. Traditiegetrouw begon de spelweek voor de kinderen pas echt toen ze konden beginnen met het timmeren van een eigen hut. Wethouder Henk Bakker opende de week met de onthulling van de naam van het dorp en het oplaten van ballonnen door de kinderen. De kinderen hebben gevist en was er een speurtocht door Niezijl en naar Niehove. Met het warme weer werd donderdagmorgen het luchtkussen met waterbak gebracht. Ook voor volwassenen was er van alles te doen. Maandag werden er in verschillende teams gestreden tijdens de World Games en diezelfde teams gingen dinsdag de strijd aan tijdens ‘Ik hou van Holland’. Ook dit jaar werd er voor de oudere inwoners van Niezijl een High Tea georganiseerd met bijzondere gasten. Trientje Sijtsma en Fatima Sijtsma – Raymann zijn speciaal voor deze High Tea overgevlogen vanuit de USA. Natuurlijk kon ook de playbackshow niet ontbreken op het programma. De stichting kan terug kijken op een geslaagde week die niet mogelijk was zonder de vele vrijwilligers.