“We kunnen het met elkaar halen!”

0
140

ZUIDHORN – De crowdfunding-actie van Kanaalpop is met tien dagen verlengd. Maar liefst 75% van de benodigde 15.000 euro is binnengehaald en dus is het doorgaan van het festival nu bijna binnen handbereik. Ook organisator Bart Brandts Buys heeft hoop: “we kunnen het met elkaar halen! Met nog tien dagen te gaan moet het lukken!” Nog altijd heeft hij het gevoel dat de ernst van de crowdfundings-actie niet helemaal door dringt tot Zuidhorn. “Normaal is het bij crowdfunding wel zo dat je de bedrijven een keer laat voor wat het is en het aan het publiek is het festival mogelijk te maken. Met onze achterban en onze visie zou dat toch moeten lukken? Honderd vrijwilligers helpen ieder jaar, die hebben ouders, broers en zussen en vrienden en vriendinnen, en we hebben 4000 potentiële bezoekers. Als maar tien procent hiervan doneert, zijn we er al!” Inderdaad, want niet doneren kan maar zo eens betekenen dat Kanaalpop dit jaar niet doorgaat. De grens van 15.000 euro is een absolute vereiste voor de organisatie om zich volop met het neerzetten ervan bezig te gaan houden. Minder dan dit bedrag binnenhalen, betekent een dikke vette streep door de rekening en dus door drie dagen Kanaalpop. Oftewel: doneer nog snel; al is het maar vijf of tien euro. Nog tien dagen en een dikke 4000 euro te gaan. Het is nog te halen! Kijk op voorjebuurt.nl/project/kanaalpop.