“Zo zit ik dicht bij het vuur”

0
96

Bert Nederveen voorgedragen voor VNG-commissie

ZUIDHORN – Wethouder Bert Nederveen van Zuidhorn is voorgedragen voor de VNG-commissie Werk en Inkomen. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) behartigt de belangen van gemeenten bij voornamelijk het Rijk. “Ik had al aangegeven hier belangstelling voor te hebben. Na de verkiezingen ben ik door mijn partij (ChristenUnie, red.) en de Vereniging van Groninger Gemeenten voorgedragen. 670 anderen hebben dit gedaan, er waren 220 plekken beschikbaar. Ik ben er dus best blij mee.”
Nederveen denkt dat deze functie, die hij naast zijn wethouderschap gaat vervullen, voornamelijk voordelen met zich mee brengt. Nederveen heeft al ideeën op welke punten hij in wil zitten tijdens de bijeenkomsten, die zes keer per jaar plaats vinden in Den Haag. De Participatiewet, de integrale werkgeversbenadering en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt zijn enkele van die punten. Vooralsnog gaat Nederveen’s aanstelling om een voorlopige benoeming als waarnemend lid, die op 17 november wordt omgezet. Of Nederveen ambities heeft om na zijn tijd in Zuidhorn verder te gaan in Den Haag, bijvoorbeeld in de Tweede Kamer? “Daar ben ik te oud voor”, antwoordt hij. Dan vervolgt hij: “Eerst wil ik de komende vier jaar de klus in de gemeente Zuidhorn klaren. Er komt genoeg op ons af met alle extra taken die we er vanuit het Rijk bij krijgen.”