Zomerfeesten in Kloosterburen groot succes

0
104

KLOOSTERBUREN – De afgelopen drie weekenden zijn in Kloosterburen de zomerfeesten georganiseerd met als nieuw item een kinderspelweek. De feesten begonnen in het laatste weekend van juni, met bingo, de 35e wielerronde van Kloosterburen en op zondagmiddag een kanodropping. Het weekeinde daarop was er een popquiz, beachvolleybal en een puzzelrit.
De eerste prijs van de puzzelrit was voor het team van de familie Berghuis, ook in 2013 al winnaar van deze tocht. De eerste kinderspelweek was een succes, waar zo’n 45 kinderen veel plezier aan hebben beleefd. Onderdelen van de spelweek waren een waterspektakel op het voetbalveld, vlottenbouwen, een viswedstrijd van de visclub De Marnedobber, een spooktocht en de week werd op vrijdagmiddag afgesloten met het minibiervatrollen. De festiviteiten in Kloosterburen werden het afgelopen weekeinde afgesloten met voetvolleybal op vrijdag avond, wat door het magnifieke weer een groot succes was. De laatste activiteit was biervatrollen, waar maar liefst 26 ploegen aan mee deden. De organisatie had een spectaculair parcours voor de deelnemers gebouwd met als nieuwe onderdelen een dwarswip, een achtbaan en een zeven meter hoge galg waar het vat naar boven moest worden gehesen.