24e editie halve marathon Lauwersoog – Ulrum

0
101

ULRUM – Hoeveel mannen en vrouwen aan de start verschijnen van de 24 editie van de halve marathon Ulrum – Lauwersoog zaterdag? Dat weet voorzitter Hans van der Heide niet. ‘Ik ga er vanuit dat we weer tussen de zes- en zevenhonderd mensen zullen begroeten. Ook zo’n beetje het maximale voor deze loop, zeker wat betreft de organisatie. Ga maar na: alle sporters schrijven zich in Ulrum in en worden per bus (gratis) naar Lauwersoog vervoerd. Heel veel meer kunnen er niet bij.’ Lauwersoog-Ulrum staat bijzonder hoog aangeschreven bij lopers. ‘ Ze lopen geen rondjes, maar van punt naar punt. En de omgeving is natuurlijk prachtig. Van de Wadden naar Nationaal Park Lauwersmeer. Via Zoutkamp. Eigenlijk zou dit jaar editie 25 worden gelopen, maar de loop van vorig jaar werd afgelast. ‘Er was voortdurend dreiging van onweer. Kon het wel, kon het niet. We hebben de start een aantal keren uitgesteld maar uiteindelijk de loop afgelast. Wij wilden het risico niet lopen. Het startschot van dus de 24e editie wordt verricht door Abelien Modderman, vrouw van de vorig jaar overleden Peter Modderman. Om precies 14.00 uur schiet zij de lopers weg vanaf Restaurette Schierzicht in Lauwersoog. De finish is bij Neptunus in Ulrum.