Fractievoorzitter Spoelstra omgekomen bij verkeersongeval

0
116

ACHTKARSPELEN – Bij een verkeersongeval op de N358 bij Buitenpost is vorige week dinsdag fractievoorzitter van de ChristenUnie Ypie Spoelstra overleden. Door een nog onbekende oorzaak raakte Spoelstra in botsing met een tegenligger.
De 57-jarige bestuurder van deze auto werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Dokkum gebracht. Hulp mocht voor Spoelstra niet meer baten. De gemeente is diep geraakt door het plotselinge overlijden van Ypie Spoelstra. Ypie Spoelstra woonde met haar gezin in Buitenpost. Al sinds zij zestien jaar oud was was zij politiek betrokken. In 2010 werd ze raadslid voor de ChristenUnie in de gemeenteraad van Achtkarspelen. Sinds dit jaar was ze fractievoorzitter. Spoelstra maakte zich in het bijzonder sterk voor de sociaal zwakkeren in onze gemeente, goed onderwijs, het tegengaan van alcohol- en drugsmisbruik, sport en cultuur en een sterk en bereikbaar Centrum voor Jeugd en Gezin.