Kapenga Ringrijden: een authentiek evenement

0
163

BUITENPOST – Het ringrijden is een traditioneel evenement dat onlosmakelijk met de feestweek van Buitenpost is verbonden. Ringrijden is een honderden jaren oude traditie, dat ontstaan is als spel tijdens jaarmarkten. Dit jaar vindt het ringrijden plaats op de avond van zaterdag 2 augustus. Het organiserend commité van het historische evenement wil een mooie show bieden. Daarom staat tijdens het Ringrijden in Buitenpost de authenciteit van de aanspanningen voorop. Alles moet kloppen: rijtuig, tuigage, kleding van de koetsier en passagiers, noem maar op. Daar staat dan ook wat tegenover: grote publieke belangstelling en – dankzij de enthousiaste steun van een aantal sponsorende bedrijven uit het dorp – aantrekkelijke prijzen voor de deelnemers. Voor het schoonste geheel is er bovendien een heel bijzondere wisselprijs: de Zilveren Zweep, beschikbaar gesteld door de heer Eelco Dijkstra uit Sumar. Het is inmiddels de derde keer dat het ringrijden zal plaatsvinden op de ‘nieuwe’, inmiddels bekende, locatie. De deelnemers zullen de volgende route volgen: Verlengde Kuipersweg, De Hoefslag, De ring en Concourslaan. Dit parcours voldoet volledig aan criteria als bereikbaarheid en aantrekkelijkheid. Een bijkomend voordeel is dat de deelnemers kunnen inspannen op het Mejontsmaveld, het terrein dat ook ieder jaar gebruikt wordt voor het Concours Hippique.