Kunst van verschillende kunstenaars in de kerk

0
125

BUITENPOST – Van 31 juli tot en met 6 augustus wordt er in de Kruiskerk aan de Voorstraat in Buitenpost ‘Kunst in de kerk’ georganiseerd. De leden van de voorbereidingscommissie zijn het er over eens: Ook dit jaar wordt het weer een bezienswaardige expositie met prachtige kunstuitingen. De opening van de expositie is op donderdag 31 juli om 18.30 uur, en is diezelfde avond nog te bezichtigen tot 21.30 uur. Van vrijdag 1 augustus tot en met dinsdag 5 augustus is de kerk open van 13.30 tot 18.00 uur, met uitzondering van zondag 3 augustus, dan is de expositie niet geopend. Op woensdag 6 augustus, de dag van de jaarmarkt, is de expositie de gehele dag geopend van 9.00 tot 18.00 uur. De toegang is gratis.
‘Wij stellen een twintigtal panelen ter beschikking, en ook de witte muren van de kerk blijven niet ‘onbehangen’, vertelt een lid van de voorbereidingscommissie. ‘De schilderijen, quilts en wandkleden komen daar goed tot hun recht. Dit jaar zullen ook iconen getoond worden. Beeldhouwwerk, glaswerk en keramiek krijgen ook de aandacht die ze verdienen door ze op speciale stellingen te plaatsen.’ De voorbereidingscommissie is blij met de kunst die geëxposeerd gaat worden, maar mist wel de inbreng van jongeren. Zij hebben vaak een heel eigen kijk op kunst. De commissie hoopt volgend jaar op inbreng van jongeren.
De kunst die tentoongesteld wordt is nog niet eerder geëxposeerd. Kunstenaars zullen soms ook aanwezig zijn om te laten zien hoe een product tot stand komt. In de hal van ‘de Schakel’ is het mogelijk om koffie of thee te drinken met daarbij heerlijk appelgebak. De expositie is gratis te bezoeken. Bezoekers kunnen een lot kopen waarmee een kunstwerk te winnen is. Op woensdag 6 augustus om 17.30 wordt het winnende lot getrokken en kan de winnaar een keuze maken uit vier kunstwerken. Het team van Kunst in de kerk verwacht ook dit jaar veel bezoekers, een ieder wordt van harte uitnodigd om langs te komen.