Mooie seizoensafsluiter de Woudklank Grootegast

0
110
woudklank (2)

GROOTEGAST – Afgelopen vrijdag werd het seizoen bij Wouklank afgesloten met een barbecue. De Woudklank kijkt terug op een prachtig seizoen met prachtige resultaten. Ook willen ze de inwoners van Grootegast bedanken, dankzij hen is de vogelvoer- bloembollen- en oliebollenactie weer een succes geworden. Ook is via verschillende fondsen geld vergaard voor instrumenten, zoals een basklarinet, een altsaxofoon en een basmarimba. Die laatste was al jaren een grote wens van de slagwerkgroep. Onlangs heeft het B-slagwerkensemble meegedaan aan het jeugdorkestenfestival in Zuidhorn georganiseerd door de Muziekbond Groningen en Drenthe (MGD). Hun optreden sloot het festival af. Het was het enige optreden van een slagwerkgroep. Alle andere jeugdgroepen waren blaasorkesten. Het was een gevarieerd optreden waarbij Woudklank aantoonde dat ook in alledaagse voorwerpen muziek zit, aangezien er getrommeld werd op kliko’s. Dit optreden viel erg in de smaak bij het aanwezige publiek