Online inschrijven Pieter Weening Classic nog mogelijk

0
133

SURHUISTERVEEN – Het is zaterdag 2 augustus de negende keer dat in Surhuisterveen de Pieter Weening Classic wordt gehouden. Deze fietstoertocht biedt de deelnemers de mogelijkheid te kiezen uit vier afstanden: 25, 40, 60 en 100 kilometer.
De start en finish zijn op het Torenplein, dat voor de gelegenheid is omgetoverd tot een gezellig wielerplein. Online inschrijving is nog mogelijk. Dit kan via http://wielrennensurhuisterveen.nl/pieter-weening-classic/programma. De starttijd voor de 100 km is van 8.00 – 10.00 uur, de 60 km 9.00 -12.00 uur, terwijl de 40 en de 25 km. starten tussen 10.00 – 14.00 uur. Ook deelnemers met een elektrische fiets zijn welkom. De kosten voor deelname zijn voor de beide langste afstanden € 5,- (kinderen t/m 12 jaar gratis), deelname aan de 25 en de 40 km is gratis.
De PWC kent een  bijzonder grote populariteit en voert de deelnemers ‘troch it lân fan Pieter’, al duiken de beide lange afstanden meteen de grens over. Elk jaar doen zo’n 2.500 deelnemers mee aan dit fietsevenement. Er zijn nieuwe routes uitgezet in het grensgebied Groningen, Fryslân en Drenthe. Voor meer informatie zie www.wielrennensurhuisterveen.nl.