‘Oude beestjes’ te bewonderen op geslaagde, maar hete oldtimerdag Lauwerzijl

0
154
lauwerzijl hist machines 1

lauwerzijl hist machines 3 lauwerzijl hist machines 4 lauwerzijl hist machines 6 LAUWERZIJL – Niet eerder was het zo warm op de oldtimerdag in Lauwerzijl. Ondanks de hitte trok het evenement zoals altijd veel bekijks. Gelukkig maar, want de Sieljer Oldtimer Club heeft er weer maanden aan voorbereiding inzitten. Ongeveer 130 oude tractoren en 30 stationaire motoren kwamen naar Lauwerzijl.
De tractoren konden weer aan het werk net als vroeger, met een antieke ploeg of een schijveneg. Ook bijzonder was het aanslingeren van de oudste aanwezige tractorm een Case op drie ijzeren wielen uit 1916. De aanwezige EHBO hoefde gelukkig, behalve het plakken van een paar pleisters, niet aan de bak.