Tientallen standhouders op Natuurmarkt van De Kruidhof

0
103
Natuurmarkt

BUITENPOST – Meer dan zestig standhouders komen op woensdag 6 augustus hun natuurproducten laten proeven, voelen, ruiken en demonstreren tijdens de gratis toegankelijke jaarlijkse Natuurmarkt van De Kruidhof. Jaarlijks komen duizenden bezoekers naar de Natuurmarkt. Ook dit jaar is er weer een breed aanbod van standhouders variërend van streekproducten, verzorgingsproducten, honing, sieraden, shawls, tassen en biologische producten. Daarnaast is er informatie van organisaties die zich bezighouden met natuurstudie en natuurbehoud zoals Stichting Natuurmonumenten, de vogelkijkhut van IVN en de regionale imkervereniging. De Kruidhof is ook het adres voor een grote collectie bijzondere kruiden, fruitbomen, heestersoorten, rozen en vaste planten. Daarnaast zijn er producten uit de tuinen van De Kruidhof zoals Sint Jansolie, calendula olie en lavendelolie.
Ieder jaar slaagt de organisatie er weer in om een aantal vernieuwende producten aan het brede aanbod toe te voegen. Dit jaar introduceert de Kruidhof een Koepelkas van www.koepelkas.nl. De kas is door haar kleine en aerodynamische formaat uitermate geschikt voor stads- en daktuinen en ziet er ook nog eens erg mooi uit. Daardoor is de kas ook goed te gebruiken als theehuisje of prieel. De kas is te bekijken in de Keukenkruidentuin. Op deze dag is de toegang tot de 17 thematuinen van De Kruidhof en tot het IJstijdenmuseum gratis. Kinderen kunnen zich prima vermaken in de educatieve kinderspeeltuin. De markt begint om 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur.