We hebben er zin in!

0
1375
Feestweekcommissie

Nog even de laatste puntjes op de i zetten en dan ’gean wy der wer foar’!  Ook dit jaar is het weer gelukt om een mooi programma voor u in elkaar te zetten. Het is een afwisselend programma geworden met verschillende nieuwe activiteiten voor jong en oud. Een aantal programma onderdelen wil ik even nader toelichten. Voor meer informatie verwijs ik u naar de website waar we eventuele programma wijzigingen ook zullen doorgeven.

Zoals eerder dit jaar al is aangegeven de officiële openingsdag is dit jaar op zaterdag 2 augustus maar dit betekent niet dat er op donderdag 31 juli en vrijdag 1 augustus geen activiteiten meer zijn gepland, sterker nog dit jaar is er een extra avond fierljeppen ingepland op donderdag en ook starten de kermis en kunst in de kerk al op donderdag. Ook de lichtroute start vanaf donderdag 31 juli, heeft u uw straat nog niet opgegeven of al wel opgegeven maar hiervan nog geen bevestiging gekregen stuur dan voor 25 juli een email naar j.deinum@feestweekbuitenpost.nl met uw aanmelding! De overige activiteiten op deze dagen zijn te vinden op het programma elders in deze krant en via www.feestweekbuitenpost.nl
De zaterdag zal een gezellige drukke dag worden. We beginnen met een brochje waar u dankzij verschillende sponsoren kunt genieten van een heerlijk gratis ontbijt. Aan het begin van de middag willen we samen met u de feestweek openen met een prachtig evenement nabij het kermisterrein aan de Vaart. We hebben shows van o.a. stuntfietser Patrick Smit, brandweer Buitenpost en een echte houthakkersroadshow samen met de meervoudig sterkste man van Nederland Jarno Hams! Ook zal er voor de kinderen een echte schminkartiest zijn die kinderen tot 12 jaar gratis gaat schminken.
In de avond gaan we nog even door met het traditionele ringrijden aan de Verlengde Kuipersweg, een 90’s party in de feesttent en na het succes van vorig jaar nu natuurlijk de 2e LadiesNight ofwel Fammen Jûn, een nieuwe naam maar het idee is het zelfde een gezellige avond waar verschillende leuke mini evenementen worden aangeboden door ondernemers uit Buitenpost alleen voor de ’Fammen’!

Op zondag beginnen we ’s ochtends aan de parklaan met het jaarlijkse kaatstoernooi en sluiten we de dag met een interkerkelijke dienst met als thema „De Wereld In”.
Op maandag worden er verschillende activiteiten georganiseerd voor de kinderen: de kinderbraderie en de zwemfeesten voor de verschillende leeftijdscategorieën. Let dus even goed op in welke leeftijd uw kind zit en op welke tijd hij/zij dus bij de Kûpe moet zijn.
Ook dit jaar zal er op de maandagavond weer gezellig ”gestreden” worden om verschillende prijzen bij de bingo en de oriënteringsrit.

Ook de dinsdag zal een drukke dag worden met o.a. een jeugdviswedstrijd, een kinderdag met verschillende leuke spellen en activiteiten voor kinderen van de basisschool en 2 leuke hardloopwedstrijden voor de sportieve Buitenposters namelijk de SwitteRun en SwitteKidsrun, de start en finish hiervan zijn ook dit jaar weer aan het Nijensteinplein.
Woensdag is alweer de laatste dag van ons drukke programma met o.a. de jaarmarkt, het Concours Hippique en de natuurmarkt kan het natuurlijk niet anders dan ouderwets gezellig worden!
’s avonds sluiten we de feestweek knallend af met een prachtige vernieuwde vuurwerkshow nabij het ijsbaanterrein.

Terugkijkend op het zojuist geschreven stuk zie ik dat u het druk zult gaan krijgen tijdens de feestweek. Misschien kunt u zich hierdoor ook voorstellen hoe druk de geweldige commissie waar ik voorzitter van mag zijn zich de afgelopen tijd heeft bezighouden met het organiseren van deze feestweek. Buitenpost mag trots zijn op deze toppers die naast hun werk/studie een hoop tijd en energie stoppen in deze maar ook andere activiteiten voor Buitenpost. Dat brengt me, zoals u ondertussen waarschijnlijk wel van me gewend bent, op het punt vrijwilligers. Ondanks dat we dit jaar al meerdere oproepen hebben gedaan zijn er nog maar weinig helpende handjes die zich voor een klein onderdeel als vrijwilliger hebben opgegeven. We zijn nog een heel aantal vrijwilligers nodig de komende feestweek dus ook nu weer sluit ik af met de oproep om u aan te melden voor een dag/activiteit/uurtje zodat we samen deze feestweek tot een succes kunnen maken!

Namens Feestcommissie Buitenpost wil ik alle sponsoren en vrijwilligers nogmaals hartelijk danken en ik wens u allen een bruisende feestweek toe!

Joas Deinum