Documentaire over twintig jaar Omrop Fryslân

0
149

REGIO – De regionale televisie van Omrop Fryslân werd twintig jaar geleden opgericht. In de snel veranderende mediawereld is de positie van één van de populairste regionale televisiezenders van Nederland niet langer vanzelfsprekend. Door bezuinigingen staan budgetten onder druk, ook reclame-inkomsten lopen terug. Freelance documentairemaker Gerard van der Veer maakte de begintijd van de regionale televisie mee als presentator en eindredacteur. In de Fryslân DOK ‘Nei 20 jier op in twasprong’ maakte hij een reis door de geschiedenis van de regionale televisie, en kijkt hij naar de kansen en bedreigingen in de toekomst. Zondag 3 augustus wordt deze documentaire uitgezonden om 17.00 uur en daarna vanaf 18.10 ieder uur op Omrop Fryslân. Ook is de documentaire op zaterdag 2 augustus te zien op Nederland 2 om 10.30 uur en op zondag 3 augustus om 15.30 uur.