Kinderen nergens schuldig aan bij ongeluk met dug-out

0
140

TWIJZEL – Het Openbaar Ministerie heeft in hun onderzoek over het ongeluk in Twijzel op 21 mei jongstleden vastgesteld dat de kinderen die op de dug-out zaten niets te verwijten valt. De direct betrokken kinderen en hun ouders kregen dit vorige week te horen tijdens voortgangsgesprekken. ‘Met de gesprekken hopen wij de gevoelens van angst en onrust weg te nemen bij de kinderen zodat de verwerking plaats kan vinden,’ aldus het OM. Op 21 mei vond in Twijzel het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi plaats. Tijdens dit toernooi overleed een tienjarig meisje uit Surhuisterveen aan haar verwondingen nadat een stenen dug-out, waar zij en andere kinderen op zaten, instortte. Vier andere kinderen raakten gewond waarvan één meisje van zeven jaar ernstig. Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat geen van de kinderen zich in de dug-out bevond op het moment van het ongeluk. Het Openbaar Ministerie verwacht na de zomervakantie hun onderzoek naar het ongeluk af te kunnen ronden.