Nieuwe expositie galerie GEWAAGD Hornhuizen

0
1171
boot Petra v K 2014

HORNHUIZEN – Bij Galerie Gewaagd in Hornhuizen is een nieuwe expositie te zien van Petra van Kalker. Haar werk ontwikkelde zich van tekeningen met groot gebaar tot verfijnde opgebouwde miniaturen die laag na laag een poëtische werkelijkheid verbeelden. Petra heeft niet één werkwijze. Alles wat haar voor handen komt, kan gebruikt worden: papier, hout, metaal, verf, lak, potlood, stempels, krassen, scheuren, collage. Er is altijd wel een aanzet: dat kan een gedicht zijn, een woord, of een eenvoudige vorm die Petra vanuit de diepte tracht op te vissen.  In deze expositie komen drie thema’s terug: sprookjes, huizen en boten. Paul Marius Borggreve, echtgenoot van Petra is een dichter. Hij heeft speciaal bij deze expositie een gedicht geschreven, dat hij tijdens de opening zal voordragen. Galerie/kofieschenkerij GEWAAGD is open vrijdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur.