Ruim twintig aanspanningen voor Ringrijden

0
106

BUITENPOST – Voor het Kapenga Ringrijden op 2 augustus hebben zich ruim twintig aanspanningen aangemeld. Het organiserend comité van het historische evenement wil een mooie show bieden. Daarom staat tijdens het ringrijden in Buitenpost de authenticiteit van de aanspanningen voorop. Voor het schoonste geheel is er een hele bijzondere wisselprijs, de Zilveren Zweep, beschikbaar gesteld door Eelco Dijkstra uit Sumar. De deelnemers aan het ringrijden in Buitenpost zullen de volgende route volgen: Verlengde Kuipersweg, De Hoefslag, De Ring en Concourslaan. Dit parcours voldoet volledig aan criteria als bereikbaarheid en aantrekkelijkheid. Een bijkomend voordeel is dat de deelnemers kunnen inspannen op het Mejontsmaveld, het terrein dat wordt gebruikt voor het jaarlijks Concours Hippique. Tot nu toe staan er ruim twintig aanspanningen ingeschreven voor dit fraaie evenement. De  deelnemers komen met allerlei authentieke rijtuigen, uit binnen- en buitenland, waarvan velen meer dan 100 jaar oud zijn.