Verbouwing It Koartling Buitenpost vordert

0
142
Buitenpost - werkzaamheden koartling

BUITENPOST – Bouwvak of geen bouwvak, bij Sociaal Cultureel Werk It Koartling wordt tijdens de zomer flink verbouwd. Momenteel wordt er hard gewerkt in wat voorheen de jeugdsoos was. De Dj-booth is verdwenen en de bar is inmiddels gesloopt. Terwijl de resten nog opgeruimd worden wordt er al druk geschilderd. ‘We zijn al een halfjaar bezig met een grote verbouwing, maar vanwege de financiën doen we alles stapje voor stapje,’ vertelt Wiep Speulman, penningmeester bij It Koartling. ‘Wie binnenkomt in It Koartling kan al zien dat er al een hele hoop gebeurd is. Zo heeft de entree een nieuw plafond gekregen, is er bij de ingang een soort expositieruimte gekomen waar cursisten hun werk kunnen exposeren, er is in de vergaderruimte nieuwe  zonwering gekomen, is de keuken flink opgeknapt en een cursusruimte heeft een nieuwe vloer.’ De voormalige jeugdsoos wordt omgetoverd tot een multifunctionele ruimte. ‘Er was nog behoefte aan een ruimte waar iets meer kon, waar de vloer wel wat smerig mag worden als dat nodig is. Daarvoor gaat deze ruimte nu worden.’ De jeugdsoos krijgt een antraciet plafond, witte muren en een verschuifbare Dj-booth die op twee of drie plaatsen in de zaal in te pluggen is. Verder wordt bij de ingang van It Koartling een vrijwilligerssteunpunt gemaakt. De eerstvolgende wens van het bestuur van It Koartling is om de oefenruimte voor bands op te knappen. ‘Maar dat blijft voorlopig nog even op het wensenlijstje staan,’ lacht Wiep. Op 6 augustus, midden in de Feestweek van Buitenpost, waarin buren De Kruidhof een grote natuurmarkt organiseren, zal er in It Koartling open huis zijn. De buitenmuur aan de kant van de Kruidhof zal op die dag ook een muurschildering krijgen. De uiteindelijke verbouwing moet op Burendag, welke dit jaar valt op 27 september klaar zijn. ‘Op Burendag willen we ons verbouwde Koartling gaan openen. Dat zal in ieder geval gepaard gaan met een expositie van cursisten van It Koartling,’ vertelt Wiep. Hoe de dag er verder uit komt te zien is nog onbekend.