Voor het eerst hele zomer kinderactiviteiten bij It Koartling

0
106
Buitenpost - pannatoernooi

BUITENPOST – Stichting Sociaal Cultureel Werk It Koartling organiseert deze zomer voor het eerst iedere week een activiteit voor de kinderen die deze zomer niet op vakantie gaan, de kinderen die al op vakantie zijn geweest en de kinderen die nog op vakantie gaan. De eerste activiteit, buikglijden, kon vanwege het weer jammer genoeg niet doorgaan. De tweede activiteit, met z’n allen te zwemmen in De Kûpe, werd een succes. De organisatie van het pannatoernooi afgelopen donderdag hoopte op weer zo’n succes, maar qua deelname bleef dat succes uit. Slechts vijf jongens durfden het aan om donderdagmiddag met elkaar in de pannakooi de strijd aan te gaan. Organisator Hink Speulman liet zich door deze opkomst niet ontmoedigen, en zorgde voor de jongens voor een fijne middag. Eén-tegen-één werd door de jongens gedurende drie minuten tegen elkaar gespeeld. Ondanks het warme weer wisten de jongens goed te scoren. In totaal werd er in tien wedstrijden van drie minuten 51 keer gescoord. Drie van de vijf jongens wisten ook een panna te maken en zij werden uiteindelijk ook de winnaars van de middag. Bartele werd uiteindelijk uitgeroepen tot algehele winnaar, want hij wist niet één, maar zelfs twee panna’s te maken. De pannakooi blijft nog de hele zomer achter It Koartling staan, en daar kan onbeperkt gebruik van gemaakt worden. Voor deze week organiseert It Koartling weer een zwemmiddag in De Kûpe. Tijdens de feestweek van Buitenpost wordt er in samenwerking met de feestcommissie op dinsdag een kinderdag georganiseerd. In de feesttent aan de Parklaan wordt een knutselochtend georganiseerd, en is er een viswedstrijd voor de jeugd. Op 20 augustus wordt alsnog de buikglij-activiteit georganiseerd. Dit wordt gedaan in samenwerking met het Highfive Sportstimulering.