“Als we aan het eind niet meedoen om de prijzen hebben we het niet goed gedaan”

0
225
Rob Vliek Aduard

Rob Vliek terug in Aduard

ADUARD – Rob Vliek is terug bij VV Aduard. Vliek volgt Theo Michgelsen op, die het slechts een jaar heeft volgehouden aan de Van Barneveldweg.   Vliek over zijn terugkeer, het karakter van Aduard en de prognose voor het komende seizoen.
“Als je het ergens naar je zin hebt, er zit potentie in en de mogelijkheid om terug te keren is het voor mij niet zo moeilijk”, verklaart Vliek zijn rentree. “Ik weet wat ik heb. Ik ken de jongens. Op het sportieve vlak ligt een grote uitdaging. Aduard is een kleine vereniging en is daardoor ook kwetsbaar. Mensen zijn heel betrokken.  Samenwerking, dat heeft Aduard groot gemaakt”, zegt Vliek die vindt dat huidige bestuur een pluim verdient omdat ze de club weer financieel en organisatorisch op de kaart hebben gezet. “De selectie is van redelijke kwaliteit. De vraag is hoe haal je het beste naar voren? De degradatie van het eerste en tweede zijn niet nodig geweest. Het had te maken met de sfeer. Die negatieve sfeer ontstond doordat de resultaten tegen vielen. Ik heb afgelopen seizoen enkele wedstrijden bekeken. Het was pijnlijk op beslissende momenten. Dat was sneu. Het ging om kleine facetten, van ‘net niet’. Vaak genoeg was het ‘net niet’. Toen was het een uitgebluste zaak. Het doel voor het nieuwe seizoen: het is simpel, we zijn van de tweede naar de derde klasse gegaan. Een stap terug. We moeten in eerste instantie energie steken in een gezond Aduard. Het is tijd voor voetbalzaken. We moeten eerst zorgen dat de spelers zichzelf ontwikkelen. Het eerste elftal komt  aanvallend vermogen tekort. Dat compenseren door een er een eenheid  van proberen te maken. Het bestuur wilde de A-junioren niet door laten stromen naar de senioren. Na wijs beraad zijn ze op deze beslissing teruggekomen. Voor de club is het goed om de A-junioren over te hevelen naar de selectie.  Die selectie heeft ook ervaring. Ervaring in de tweede klasse vooral.. Sommigen hebben nog nooit in de derde klasse gespeeld.  Voor derde klasse-begrippen hebben we de begeleiding goed voor elkaar. De keeperstrainer (Lammert Mulder, red.) heeft zijn taak uitgebreid en gaat nu ook bezig met aanval en verdediging. Ik kan me niet herinneren dat we het als technische staf zo goed voor elkaar hebben gehad als dit jaar”.  In de competitie treffen de ‘abdijbewoners’ onder meer Appingedam, Marum, VV Groningen, Lycurgus en SC Stadspark. “SC Stadspark is de onbekende. Maar we moeten eerst naar onszelf kijken. We zullen elkaar niet veel ontlopen. Als we aan het eind niet om de prijzen meedoen, dan hebben we het niet goed gedaan.”