Buitenpost moet van wisselvalligheid af

0
168
VV BUITENPOST

Trainer/coach Patrick Zwart

BUITENPOST – Vorig seizoen waren de verwachtingen wat betreft de prestaties van Buitenpost in de eerste klasse hooggespannen. De voorbereiding was geweldig en insiders meenden dat de ploeg van trainer/coach Patrick Zwart (FOTO) best eens mee zou kunnen doen om de prijzen in de vorm van een periodetitel. Al in de eerste wedstrijd – thuis tegen BCV- ging het mis.
Wat restte was een wat kleurloos seizoen. Een seizoen met dalen en af en toe wat piekjes. Het was allemaal genoeg voor handhaving, maar meer zat er nooit in. Daarvoor ontbrak kwaliteit en waren de trainingsomstandigheden vaak abominabel en de wisselvalligheid te groot. Trainer Zwart kon wat dat betreft zijn ei niet kwijt en daarom- juist daarom- was het toch best verrassend dat hij zijn verbintenis op de Swadde met nog eens een seizoen verlengde. Het heeft ongetwijfeld te maken met de komst van kunstgras. Met goede trainingsomstandigheden moet de werkwijze van Zwart beter vertaald kunnen worden naar klinkende prestaties op het veld.
Mooi is de komst van zeker Simon Schreiber. Hij keerde terug na een avontuur bij Harkemase Boys, dat hem ooit in de slotfase van de overschrijvingsperiode van de Swadde plukte. Echt doorbreken deed Schreiber niet op de Bosk, met toch wat Hoofdklasse-ervaring keert hij nu terug. Dat geldt ook voor Marco van Leyen, op wie Zwart ook een beroep kan doen. Van Leyen speelde de afgelopen seizoenen bij ONS Sneek. Met deze twee jongens moet er meer in het vat zitten dit seizoen, al vertrok Jorrit Schraa – ook erg wisselvallig trouwens- naar Rottevalle.
De voorbereiding verliep dit seizoen wat minder dan een jaar eerder, en wellicht is dat een goed voorteken. De bekerpoule werd in elk geval niet overleefd. Op eigen veld werd geflatteerd verloren van Hoofdklasser FVC, in Groningen toch knap gewonnen van GVAV/ Rapiditas. De laatste thuiswedstrijd tegen DOS kampen eindigde in 0-0, geen onverdienstelijk resultaat. Al met al oogt Zwart’s formatie wat meer in evenwicht. Lijkt het iets aan voetballend vermogen gewonnen te hebben. De komst van goed kunstgras doet straks hopelijk de rest. Zaterdag start de competitie. Buitenpost speelt in Ten Boer tegen Omlandia. Na die wedstrijd weten de Blauwkes precies waar ze staan.