“De vijfde klasse is niet de ambitie van deze club”

0
206
VV Surhuisterveen

Surhuisterveen moet weer omhoog

SURHUISTERVEEN – Surhuisterveen is afgedaald naar de vijfde klasse. En dat is de grote zondagformatie uit de gemeente Achtkarspelen. Dat vindt ook trainer Andre de Vries, die in zijn grillige carriere de nodige tegenslagen gekend heeft. 
De in Leeuwarden woonachtige De Vries was trainer van achtereenvolgens Rood Geel, FFS en DTD. De erelijst vertoonde tot nu toe een stijgende lijn: van de vijfde naar de tweede klasse. Vorig jaar duikelde hij met Surhuisterveen weer van de vierde naar de vijfde klasse. Tijd om weer te promoveren dus. “Dat is wel de doelstelling”, vindt ook De Vries. Vorig jaar was de eis minder streng: misschien een prijsje. Het liep even anders. Het had met allerlei oorzaken te maken. We hadden een puntje nodig. Er zijn daarvoor vele gelegenheden geweest. We verloren vaak nipt van tegenstanders die zeiden: “jullie gaan er niet uit”. Het gebeurde toch. We wilden niet het “Lelijke Eendje” zijn, maar zijn het wel geworden. Het was extreem, ook met arbitrale dwalingen. Uiteindelijk zijn we met elkaar gedegradeerd. Een nieuw seizoen. Nieuwe kansen. De eerste resultaten bieden perspectief. Misschien komen we een ronde verder in de beker na twee gewonnen wedstrijden. Nog een gelijkspel en we zijn door. Ja, dat ene punt had ik liever vorig jaar gehad. We zijn twee goede krachten kwijt. En dat zijn niet de eerste de beste. Doelpuntenmaker Wilbert Huitema (Harkema Opeinde) bijvoorbeeld. Maar ook hij deelde in de malaise, want scoorde onder de maat. En Geert van der Meulen, die overkwam van Harkemase Boys en een absolute meerwaarde was. We hebben minder kwaliteit, maar dat moeten we wel kunnen opvangen. We hebben geen spits die er twintig maakt, maar zullen een aanvallende middenvelder ombouwen tot spits.  Dat heb ik eerder meegemaakt. Meerdere scorende middenvelders. We moeten wel iets kunnen betekenen op dit lagere niveau. Als je alleen al kijkt naar dit complex. Nu nog de resultaten. Wat de concurrenten zijn? ODV, Donkerbroek en De Walden. Surhuisterveen krijgt meteen Donkerbroek op visite.
De tweede thuiswedstrijd zit een week tussen. Dan kunnen we rustig bij de concurrenten kijken. Ik ben bij deze club gekomen omdat het interessante: meedoen bovenin de vierde klasse. Ik ben van een koude kermis thuis gekomen. Ik loop niet weg voor tegenslagen. De vijfde klasse is de ambitie van deze club, weet De Vries. Het is duidelijk: Surhuisterveen gaat voor promotie.