“Er gebeuren hier weinig ‘verkeerde’ dingen”

0
431
David Kloosterman GSVV

David Kloosterman nieuwe trainer GSVV

GERKESKLOOSTER/STROOBOS – David Kloosterman is de nieuwe roerganger van GSVV. De van Suameer afkomstige trainer- opvolger van Auke Bosma die vijf jaar voor de groep heeft gestaan- moet zorgen dat de club uit Gerkesklooster en Stroobos in de vierde klasse blijft. “Meer kun je ook niet verwachten”, heeft Kloosterman al gezien.
“Vorig seizoen bivakkeerde GSVV ook onderin en had het moeilijk. (al eindigde GSVV uiteindelijk nog als zevende, red.). Toen speelden er nogal wat oudere spelers in. We hebben nu te maken met de jonge garde aangezien zeven oudere spelers gestopt zijn. Deze jongelingen moeten qua techniek nog bijgeschaafd worden. Maar ze zijn wel enthousiast en willen graag. Met jonge jongens kun je meer. Ze hebben nog ambities en zijn leergierig. Als trainer ben ik aardig fanatiek. Ik houd van discipline. Al weet ik dat dit bij een kleine vereniging moeilijker is dan bij een grote club. Maar als spelers niet goed met discipline omgaan  doe ik er wel wat aan.  Als de mogelijkheden er zijn”, voegt hij eraan toe. De 48-jarige Kloosterman was eerder als trainer actief voor  Noordbergum (ook het vrouwenteam), assistent bij BCV en de laatste drie jaar Suameer. Kloosterman nam er afscheid met promotie naar de vierde klasse en komt daarin uitgerekend zijn nieuwe club GSVV tegen. “Ik kende de club wel. Ik heb met Noordbergum ook vaak tegen GSVV gespeeld. Het is een leuke vereniging. Er gebeuren weinig ‘verkeerde’  dingen. Het is ook een dorpsclub en dat spreekt mij aan.
De tegenstanders zijn bekend. Als trainer moet je daarvoor ook interesse tonen vind ik. Wat de sterkste en zwakste tegenstanders zijn bijvoorbeeld. Wie de sterksten in 4B zijn? VCR schat ik hoog in, Twijzel ook dat zich versterkt heeft en een verrassing kan worden. En Friese Boys verwacht ik ook wat van. De rest speelt om erin te blijven. De clubs zijn aan elkaar gewaagd”.  Kloosterman is tot nu toe tevreden. “Het plezier straalt er vanaf. Ze tonen goede werklust. We hebben gespeeld tegen tweede klasser Gorecht waarin we goed mee hebben gedaan, ondanks 3-0 verlies. Komend weekend staat derde klasser VV Groningen op het programma. We proberen de score onder de vijf te houden. Zo eerlijk moet je zijn. Als het maar geen dubbele cijfers worden, dat geeft geen vertrouwen.”  Vertrouwen zal er nu ongetwijfeld zijn, want het werd slechts 3-1. Ook al is het slechts oefenen. De eerste competitiewedstrijd zal van geheel andere orde zijn. Want dan speelt Kloosterman tegen… Suameer.