Erik Wong

0
310
Erik Wong

Organisator
HENK Hornhuizen

‘Henk heeft zin in een feestje en Hornhuizen doet mee. Dat is de ondertitel van ons dorpsfeest HENK, en het klopt ook nog eens helemaal. Inmiddels viert Hornhuizen voor de derde keer het feest HENK. Het idee is ontstaan doordat Henk, een installateur hier in het dorp, steeds maar weer riep dat hij zin had in een straatfeest.
Drie jaar geleden vierden wij de eerste editie, wat een groot succes was. Het is een dorpsfeest, maar tegelijkertijd ook een beetje een visitekaartje voor het dorp.
Het is niet alleen maar voor en door het dorp, maar ook voor mensen van buiten af.
Ieder jaar proberen we wat anders te doen. Zo hadden we vorig jaar een openluchtfilm, dit jaar hebben we de rommelmarkt en het voetbal op zaterdagochtend. Henk is zelf ook flink betrokken bij HENK. Een belangrijk onderdeel van het dorpsfeest is het eten, maar het is niet een standaard barbecue.
Henk gaat bijvoorbeeld de zee op om te vissen, en een ander maakt een grote hoeveelheid tiramisu. Heel veel mensen uit het dorp zijn bij dit feest betrokken, en dat maakt het ook zo leuk. Het heeft een fijn dorpsgevoel, het heeft iets intiems, iets gezelligs. Het eten wordt met grote liefde klaargemaakt, en heeft een goede kwaliteit.
Qua muziek is er ook het één en ander geregeld. Een band uit Den Andel, Fathers of Fortune, komt spelen tijdens HENK. Zij klinken een beetje als Crowded House, vind ik zelf. Hornhuizen is maar een klein dorpje, maar er worden hier best veel activiteiten georganiseerd. Ik denk dat HENK een welkome aanvulling is op het aanbod. Het is het dorpsfeest dat hier voorheen mistte en tevens een leuke manier om kennis te maken met het dorp. Ik nodig een ieder uit om een kijkje te komen nemen op 5 en 6 september, een ieder is van harte welkom bij HENK.
Wie mee wil eten moet wel even reserveren, dat kan door een mailtje te sturen naar post@wongema.nl.’