“Het wordt voor mij een ontdekkingsreis”

0
225
Wim Nube Oldehove

Wim Nubé, nieuwe trainer OKVC

OLDEHOVE – Wim Nubé is de nieuwe oefenmeester van vijfde klasser OKVC. De van VVSV’09 overgenomen trainer is de opvolger van Jur Smit, die zijn heil heeft gezocht in het Drentse land.
Nubé heeft zijn vakantie gevierd in Tunesie. Het Noord-Afrikaanse land was voor Nubé nieuw, een heel avontuur.  OKVC wordt ook een ontdekkingsreis. “OKVC is een compleet nieuwe club voor mij. Het is in het begin meer kijken dan coachen. Alles komt in een keer op je af. Zo moet ik de nieuwe namen leren. Mijn eerste indruk is goed. De organisatie staat achterin aardig goed. Al is dat het oordeel na anderhalf wedstrijd vorig seizoen en een in de voorbereiding. We hebben 0-0 gespeeld tegen De Lauwers, dat nog niet compleet was”. Nubé is geen Smit, die niet op zijn mondje is gevallen. “Ik ben wel aanwezig, maar dan altijd positief. Jezelf blijven vind ik heel belangrijk. Doe maar normaal. Toneelstukjes opvoeren heeft geen zin, dat hebben mensen toch door. Ik benader iedereen positief.  Van afbranden word je onzeker van.  Een compliment krijgen, daar krijgt elk mens een kick van”, zegt de bij Suikerunie werkzame Groninger. Een positivo is Nubé, dat is wel duidelijk. Nubé speelt bij voorkeur 4-3-3.  Snel de bal veroveren is mijn uitgangspunt. De klassieke Hollandse School? Dat hangt er vanaf. Onder druk zullen we vijf man achterin houden, à la Oranje. Het heeft te maken met de tegenstander. Wat kunnen zij? En wat kunnen wij? Nogmaals: ik wil de bal veroveren. Hoe je doorbreekt bij de tegenstander, daar ben ik mee bezig. Mocht na zes wedstrijden blijken dat we te aanvallend hebben gespeeld, dan gooien we het over een andere boeg.” 
Dan het team. Het elftal is niet veel veranderd. Edwin Sieperda is terug op het oude nest na een uitstapje bij Groen Geel, uitkomend in de tweede klasse. Christiaan Koopman was vorig jaar de man van de doelpunten. “Het is een goede spits, die acties moet maken in de  zestien”.  Of de goalgetter weer deel uit maakt van de selectie is nog niet zeker. In de vijfde klasse D treft de Oldehove Kommerzijl Voetbal Club een mengeling van stadse en streekclubs. “Ezinge, Boerakker (zijn eerste club in zijn trainerscarrière, red.) en Zeester zijn bekend, Stad is een ander verhaal. Zijn er veel spelers weggegaan of veel bijgekomen, het verloop is vaak groot bij een stadse club. Waar wij dan in staan? Geen idee. Er is ook geen doelstelling. Elke club wil graag promoveren. Welke positie dan ook voor ons is weggelegd is kan ik niet zeggen. Wanneer de sfeer goed is, komen de resultaten vanzelf.