“Ik ben heel blij met de traditierijke Friese clubs”

0
341
Harm Visser GVB Grootegast

GVB en de nieuwe start

GROOTEGAST – Een nieuwe trainer (Bart Leistra) en acht nieuwe spelers. GVB maakt een compleet nieuwe start. Harm Visser is niet nieuw. De leider is geboren in Grootegast, speelde zelf voor het ‘eerdere’ GVB en ook alweer jaren voor het huidige Grootegaster Voetbal Boys.
“Op mijn zestiende ben ik vanwege studie naar Heerenveen gegaan”, vertelt Harm Visser. “Sinds mijn dertigste ben ik terug in Grootegast en speel op mijn 43e jaar nog steeds bij GVB. Mijn positie is laatste man. Nog jaren mee? Ik hoop wel dat het een overgangsjaar is voor de jeugd. We hebben veel spelers onder 22 jaar. Het is een ideale mix van oud en jong. Uiteindelijk moeten de jongeren het overnemen”. De selectie van GVB telt maarliefst acht nieuwe spelers.
“Het zijn jonge jongens, die wel bekend zijn”. Daarvan vier, afkomstig van buurman Fc Grootegast: Robert Tips, Kim Scheerhoorn, Sybren De Blois en Danny Luinstra. Teije Datema komt dan van het naburige Niekerk en dan is er nog een speler uit Drachten. “Ik ben er wel blij mee. Vorig seizoen hadden we te kampen met een te krappe selectie. Tot de winterstop ging het prima, toen vertrok de studerende Jos Lebesque, terwijl   Rob Jager en Jeffey Kruizenga  geblesseerd raakte. Beiden zijn weer fit  waardoor we in feite acht nieuwe spelers hebben.  Voor de selectie zijn nu in totaal 21 spelers beschikbaar”. Bart Leistra- die eerder het voormalige Tolbert onder zijn hoede had- is de nieuwe trainer van de blauw-zwarten. “De eerste indruk is heel goed. Hij past bij een familieclub als GVB, maar wil wel presteren. Hij is heel duidelijk. Ook qua discipline. Het wakkert ook de oudere spelers aan. Een bepaalde doelstelling is nog niet uitgesproken. Het nieuwe team moet nog gesmeed worden.  Als de klik er is, is de ambitie de bovenste vier. We zitten in een andere vijfde klasse, met veel Friese clubs. Met name de traditierijke clubs zoals Surhuisterveen die veel publiek trekken doet mij deugd. Die beleving is even wat anders dan Warffum. Zelf nemen we ook altijd redelijk veel publiek mee. ODV is lastig. Ja, de club van Auke Birza. Ik ken hem goed. We hebben al jaren hetzelfde vakantieadres, aan het Ronostrand, samen met Evert Grijpstra en Henk de Koe. We kunnen intussen wel klaverjassen”. 
De eerste wedstrijd wordt een leuke: GVB-ODV! “Daar hebben we het uitgebreid over gehad. Om Auke een beetje op stang te jagen zeg ik: 3-1. Ik gun hem ook een doelpuntje.”