Jaap van der Ploeg wil met VVSV’09 aan de weg timmeren

0
194
Jaap van der Ploeg VVSV'09

‘Volle Vaart Samen Verder’

ULRUM – VVSV’09 en Zeester zijn gesplitst. Nieuwe trainer Jaap van der Ploeg zegt het fraai:  “Het schip is aangelegd. Een deel is afgestapt, we hebben de trossen weer opgepakt en zetten weer koers”.
Van der Ploeg zet een tandje bij en heeft de clubnaam veranderd van ‘Vol Vertrouwen Samen Verder’ in  ‘Volle Vaart Samen Verder’. Van der Ploeg heeft er duidelijk weer zin in, na een jaar niks doen (Van der Ploeg zou naar Aduard, maar uiteindelijk werd Theo Migchelsen de trainer, red.) . “Ik heb wedstrijden van VVSV’09 gezien. Het voetbalvermogen was niet best. Dat VVSV’09  vorig jaar zo goed meedraaide lag ook aan de zwakte van de tegenstanders. Soms werd er zoveel gescoord, dat was een teken aan de wand. Ik wil meer voetbal en lijn in de ploeg. De bal werd maar lukraak naar de spitsen gerost”. Van der Ploeg vindt het wegvallen van Niekerk, Pelikaan S (beiden gepromoveerd) en Boerakker wel een voordeel. Maar andere ploegen hebben zich versterkt zoals ZEC met Ronnie Bakker van Poolster in de gelederen en ook SIOS is beter geworden. En dan heb je WVV erbij, wat een grote club is. Al met al is deze klasse er niet zwakker op geworden. De eerste wedstrijd is tegen Holwierde, dat zich ook versterkt heeft. De tweede wedstrijd krijgen we SIOS. Daarin kun je je dan meten. Komen we daar goed doorheen dan kunnen we meedoen om de bovenste plaatsen. Bij eventuele promotie is handhaving in de vierde klasse moeilijk. Alleen wanneer de spelers genoeg bijleren, investeren en hun beste beentje voorzetten kan VVSV’09 op den duur een stabiele vierde klasser worden. Over de selectie: we hebben een groep van 26 man. In de oefencampagne hebben we onder meer met 6-2 gewonnen van Kloosterburen, na een 1-0 achterstand. En het tweede won ook van Kloosterburen. Dat is mooi meegenomen. Weet je wat zo mooi is dat sommige spelers werken in het midden van het land, maar de club trouw blijven. En jongens uit het tweede die zich inzetten voor het clubbelang, dat was eerder niet het geval. Ze snappen dat je elkaar moet steunen, anders kalft alles verder af. Dat is mooi om te zien.”
Nog even terug naar vorig jaar. “Ik heb vorig jaar bij mijn zoon (Gert-Jan, red.) gekeken in Aduard. Hij speelt nu bij FC LEO, pa zit even verderop bij VVSV’09. “Ik moet nu zorgen dat pa boven zijn zoon eindigt.”, lacht Van der Ploeg. Tot een rechtstreekse confrontatie komt het echter niet.