Kinderopvang Achtkarspelen neemt deel vestigingen Amarins over

0
142

BUITENPOST – Kinderopvang Achtkarspelen (SKA) mag de meeste vestigingen en het gastouderbureau van Amarins Kindercentra overnemen, dat meldt de organisatie dit weekend op haar eigen website. Amarins ging enkele weken geleden failliet, naar eigen zeggen omdat er te weinig kinderen naar de verschillende locaties kwamen.
De organisatie schrijft: “Tot op het laatst was het spannend wie het gegund zou krijgen en wat dit zou betekenen voor met name de kleine peuterspeelzalen. Uiteindelijk heeft de curator voor ons totaalplan gekozen.
In dit plan houden we alle peuterspeelzalen open, zowel in Kollumerland als in onze eigen gemeente Achtkarspelen. Daarnaast behouden we de kinderopvanglocaties in Buitenpost, Gerkesklooster en Kollum.” Voor de andere locaties zijn andere aanbieders gevonden. Wie dat zijn is niet bekend.
De organisatie is blij met de overname en probeert om zoveel mogelijk medewerkers van Amerins een nieuwe baan aan te bieden. “Wij gaan maandag meteen aan de slag met het opnieuw aannemen van het personeel, omdat zij allemaal ontslag hebben gekregen door het faillissement. Ons doel is de meeste vaste medewerkers op de locaties opnieuw een baan aan te bieden. Zij zijn de vertrouwde gezichten voor de kinderen en hun ouders, vraag- en gastouders en zij maken immers de kwaliteit!”
De overname is opmerkelijk omdat de beide organisaties vorig jaar nog lijnrecht tegenover elkaar stonden, toen het ging over de toekomst van de peuterspeelzalen in de gemeente Achtkarspelen. In een felle brief verwonderde SKA zich erover dat Amarins haar vestigingen kon inrichten met subsidiegelden, terwijl zij zelf dit uit eigen zak moest betalen.