Kor Berghuis

0
231
Kor Berghuis 2013

DE MARNE – In augustus was het daar ineens op het internet, de ALS Ice Bucket Challenge. Voor degenen die daar nog niet bekend mee zijn: op sociale media kunnen mensen elkaar nomineren. Degene die genomineerd wordt moet een bak met ijswater over zijn of haar hoofd gooien, én een donatie doen aan ALS Nederland. De actie die spontaan op internet ontstond is inmiddels wereldwijd verspreid en ook beroemdheden als Doutzen Kroes, Bill Gates en Justin Timberlake hebben zich inmiddels aan de uitdaging gewaagd. Ook in het bedrijfsleven wordt er flink genomineerd en met ijswater gegooid, en dat heeft de verschillende ALS-stichtingen al flink wat geld opgeleverd voor onderzoek naar de ziekte. Ook Kor Berghuis, wethouder in gemeente De Marne, werd genomineerd voor de Ice Bucket Challenge door Carin de Wind – Tammens. Sportief als Berghuis is, nam hij de nominatie aan en liet een bak ijskoud water over zich heen gooien, terwijl hij al met de voeten in een laag ijs stond. Berghuis op zijn beurt nomineerde niet drie individuele personen of clubs, maar liet weten iedereen te nomineren om zoveel mogelijk een gift te doneren aan ALS Nederland. ‘Het gaat om het werk van de stichting, niet om een bak met water.’ Zijn actie werd gefilmd en dat leverde hem een hoop complimenten op via Facebook.