‘Mannen beter maken, dat is het mooie van dit vak’

0
205
Grootegast VV Johan Wardenier-2

FC Grootegast moet volwassen worden

GROOTEGAST – Hij kon niet wachten om te beginnen. Na een jaar relatieve rust is Johan Wardenier terug als trainer. De Leekster zit op de bok bij FC Grootegast en beschikt over een jonge, talentvolle selectie. ‘De jeugdigheid is ook het gevaar. We zullen volwassen moeten worden’, beseft de trainer.
Wardenier zelf had honger na de bal, zijn selectie eveneens. ‘Ik heb de beschikking over een goede groep. Dat is duidelijk. We zullen echter wel moeten leren om volwassen te worden. Het is gedaan met alleen maar frivoliteiten. Een kans in de zestien? Schieten! De tegenstanders zijn stuk voor stuk meer geroutineerd. We zullen op een goede manier zakelijk moeten zijn. Daar komt ook een stuk fitheid en mentaliteit bij kijken’, weet de trainer.
De al talentvolle selectie werd ook nog danig verstrekt. ‘Paolo Fransico komt van Harkemase Boys. Daar is hij wat ‘misbruikt’ als linksback. Bij ons gaat hij op het middenveld spelen. Verder  hebben we Michel Wardenier en Patrick van Leeuwen er bij gekregen. Van Leeuwen maakte er vorig jaar dertig bij TLC. Ook hij zal nog stappen moeten maken. Afwachten maar hoeveel hij er dit seizoen gaat maken.’
Wardenier voelt zich ondertussen als een vis in het water in Grootegast. ‘De groep bruist van het enthousiasme en de energie. Het is echt geweldig om mannen beter te maken, helemaal als ze dat zelf ook willen. FC Grootegast heeft best plannen voor de toekomst. Ook het bestuur weet dat dit een goede lichting is. Ik denk dat we eerst maar eens een stabiele derdeklasser moeten worden. Het zou leuk zijn om mee te doen om een periodetitel.
Maar niets moet dit seizoen.’ Ite Hoolsema dan. De spelmaker is toch wel dé man, al maakt hij soms een wat luie indruk en heeft hij de neiging wat te zwaar te worden. ‘Met Ite gaat het prima. Hij heeft nog geen training gemist. Dat is ook de basis, lekker fit zijn. Ik denk voor Ite aan een rol in de achterste lijn met drie snelle verdedigers in de buurt. Maar ook dat gaan we zien.’ De trainer is blij weer trainer te zijn. ‘Dit is mijn leven. De faciliteiten hier zijn goed, ik heb een mooie selectie en heb veel vertrouwen in het seizoen.’