Opknapbeurt it Koartling bijna klaar

0
137
Buitenpost - muurschildering koartling

BUITENPOST – De grote opknapbeurt van it Koartling in Buitenpost nadert zijn voltooiing. Naast eigen activiteiten biedt het ruim veertigjarige sociaal-cultureel centrum in toenemende mate onderdak aan een groot aantal plaatselijk organisaties en initiatieven. Dit was aanleiding voor het stichtingsbestuur in 2013 om over te gaan tot een grondige facelift voor het gebouw. De werkzaamheden zijn mogelijk geworden door financiële steun van het Oranje Fonds. Op dit moment krijgt het gedeelte dat tot nu toe dienst deed als ‘jeugdsoos’ een nieuw jasje aangemeten. De ruimte heeft daarna – net als de rest van het gebouw – een multifunctioneel karakter, waardoor zij voortaan geschikt is om allerlei activiteiten te huisvesten, óók (maar niet langer uitsluitend) die voor en door jongeren. De buitenkant van ‘it Koartling’ wordt bij dit alles evenmin vergeten. Zo wordt door middel van muurschilderingen een ‘visuele brug’ geslagen tussen het sociaal-culturele centrum en de buren: het IJstijdenmuseum en Botanische tuin ‘De Kruidhof’. Inmiddels prijken een heuse mammoet, een uil en de geometrische vormen van de ‘levensbloem’ op de muur die aan de gezamenlijke parkeerplaats grenst. Volop symboliek dus. Zodra alle werkzaamheden zijn voltooid – het streven daarbij is eind september – wordt de accommodatie met een feestelijke ‘Open Dag’ in gebruik genomen.