Opnieuw een overtreffende trap van Kanaalpop!

0
181
Zuidhorn Kanaalpop1-3

ZUIDHORN – Het zit er weer op: drie dagen lang Kanaalpop aan het
Van Starkenborghkanaal in Zuidhorn. En ook deze zevende editie mag zichzelf weer een overtreffende trap van de vorige noemen. Bezoekers zeiden het massaal: het is weer leuker, sfeervoller, mooier en beter!

Met een dikke 4500 bezoekers over drie dagen heeft de organisatie ook dit jaar meer bezoekers dan ooit weten te trekken. Ze hadden dan ook weer genoeg te bieden. Van de  colorsensation tot aan Hollandse artiesten en van een restaurant tot aan een uitgebreid kinderprogramma; Kanaalpop is voor iedereen én dit jaar van iedereen. Het festival werd namelijk dit jaar mogelijk gemaakt door crowdfunding. Dat de ‘crowd’ nog wel wat te leren heeft, was goed duidelijk. Naar de merchandising die klaar lag, was (te) weinig vraag en ook bij het afbreken laten de vrijwilligers het massaal af weten.
Patrick Wijninga laat namens de organisatie weten dik tevreden te zijn over de afgelopen editie. “Het was onovertroffen, gewoon belachelijk. We zijn zo blij”, geeft hij aan. “We begonnen donderdag met de Colorsensation en dat sloeg enorm aan. De bezoekers kochten direct allerlei tubes met neonverf en begonnen elkaar eronder te spuiten. Toen uiteindelijk de verfkanonnen ook losgingen was de sfeer euforisch. Een enorm feest.” Op vrijdagavond kon het festival op een groot aantal bezoekers rekenen voor artiesten als Burdy, Kevin Paré en Switch. “Wat echt super was, was het optreden van ‘onze’ Jeroen Oosterhuis. Die kennen we van de Ster waar hij naar de dagbesteding gaat en hij zong onder andere samen met Burdy. Echt waanzinnig.” De zaterdag was de kers op de slagroom van het Kanaalpop festival. “Alleen die dag al 3000 bezoekers! We hebben heel veel goede reacties op line-up gehad. De Steaming Piano’s was echt de perfecte afsluiter. Het was boven verwachting goed. Wat een feestje werd er gebouwd. Maar ook the Rising Sun vond ik erg geslaagd. Een enorm energieke band die reggea bracht waarop het hele veld los ging.” Opnieuw voegde de organisatie nieuwe elementen toe aan het festival die goed werden ontvangen. “Het restaurant was gewoon een paar keer compleet uitverkocht en we hadden meer aan de sfeerbeleving gedaan met onder andere enorme verlichte bomen.”
Wie Kanaalpop gemist heeft, díe heeft echt wat gemist. Gelukkig zijn er opnames gemaakt door studenten van de Noorderpoort. Hou de website kanaalpop.nl in de gaten, want waarschijnlijk zullen deze opnames en een aftermovie deze week nog online staan.
Wat nu nog rest is het evalueren en afbreken. Twee pittige klussen, want: hoe kan zo’n editie weer overtroffen worden én afbreken zonder vrijwilligers is zwaar. Dus wie tijd over heeft, is van harte welkom op het festivalterrein aan het Van Starkenborghkanaal. Laat dan ook gelijk even weten hoe leuk het was afgelopen weekend!

  Zuidhorn Kanaalpop1-12 Zuidhorn Kanaalpop1-21 Zuidhorn Kanaalpop1-22 Zuidhorn Kanaalpop1-24 Zuidhorn Kanaalpop1-27 Zuidhorn Kanaalpop1-28 Zuidhorn Kanaalpop1-30 Zuidhorn Kanaalpop1-32 Zuidhorn Kanaalpop1-35 Zuidhorn Kanaalpop1-43

zuidhorn kanaalpop vr  1 zuidhorn kanaalpop vr  7 zuidhorn kanaalpop vr  10