Sporten voor de allerkleinsten tijdens afsluiting sportstimuleringsproject

0
107
Filmpje - sportochtend doezum1

DOEZUM – Vanuit het Sportimpulsproject ‘Grootegast spelenderwijs in beweging’ werd woensdagochtend in sporthal De Leegens in Doezum een afsluitende ochtend gehouden voor de jongste kinderen van negen basisscholen uit de regio.
In totaal waren er 225 kinderen die meededen aan minifreerunnen, peutergym, dans, hangen, klimmen en klauteren. Het tweejarige project ‘Grootegast spelenderwijs in beweging’ was een project met een budget van €141.000,- waarmee de motorische ontwikkeling van kinderen van twee jaar tot en met groep 2 gestimuleerd werd. De uitvoering bestond met name uit tweewekelijkse bezoeken door drie vakleerkrachten aan de tien deelnemende basisscholen en alle peuterspeelzalen.
De leerkrachten van de basisscholen werden tevens gecoacht. De kinderen genoten zichtbaar van alle verschillende spellen die zowel binnen in de sporthal als buiten gedaan konden worden.

Filmpje - sportochtend doezum2 Filmpje - sportochtend doezum3 Filmpje - sportochtend doezum4