Tenminste een periode en altijd handhaving!

0
128
Grootegast Promotie-7

Start amateurvoetbal

REGIO – De bal gaat weer rollen. Na de betaalde voetballers trappen zaterdag en zondag de amateurvoetballers af. De verwachtingen? Die zijn hooggespannen. Zoals altijd. De selectie is fris en versterkt, de trainer is goed, de selectie breed en de verwachtingen hoog. Veel te hoog vaak. Hoe anders zal dat rond de winterstop zijn, als waarschijnlijk de eerste trainer al lang en breed weer op de keien staat.

De verwachtingen rond Grijpskerk, dat een vrij matig seizoen speelde, zijn weer wat hoger gespannen. Althans, dat zegt aanvoerder Cedric Eeuwema. Hij denkt dat zijn ploeg er sterker op geworden is. Dat belooft dus wat. Eenrum heeft – aldus doelman Brontsema- één doel: handhaving. Meer zit er niet in voor de club. Datzelfde geldt ook voor GSVV, dat in David Kloosterman een nieuwe oefenmeester aantrok. Kloosterman beseft goed dat de vierde klasse het plafond van zijn nieuwe club is. Zuidhorn zaterdag verwacht in de sterke derde klasse ook weer mee te kunnen doen, terwijl Kloosterburen het na twee jaar in de vierde klasse nu weer een klasse lager moet proberen. Elders in deze krant wordt gesteld dat Kloosterburen eigenlijk tussen de vierde- en vijfde klasse zou moeten spelen. Te groot voor servet dus, te klein voor tafellaken. FC Grootegast kan dit jaar zomaar kampioen worden, al tempert de nieuwe trainer Johan Wardenier de verwachtingen. ‘Eerst maar eens volwassen worden.’ De resultaten in de beker spraken echter al boekdelen. De toch zwakke Friese derde klasse moet terdege rekening houden met Ite Hoolsema en consorten. Bart Leistra is de nieuwe trainer van GVB en zag zijn selectie versterkt met liefst acht nieuwe spelers. Ook daar mogen we dus best wat van verwachten. Rob Vliek terug op de bok in Aduard, dat geeft een goed gevoel. Net zoals het feit dat Jeroen Beerlings nog gewoon bij Niekerk speelt. De goaltjesdief is kennelijk niet ambitieus. ’t Fean’58 heeft met Yko de Boer een oud-profvoetballer als trainer weten te strikken. Benieuwd of hij zijn voetbalervaring over kan brengen op de selectie. En Zeester? Zeester moet helemaal opnieuw beginnen. Zoveel is wel duidelijk. Maar die uitdaging gata men bijzonder graag aan.

Kortom: we hebben er zin in. We handhaven ons allemaal. We gaan titels pakken en de trainers zitten allemaal heel stevig in het zadel. Nog wel. Maar wie weet. Wellicht gaat het allemaal prima straks. Zijn er in deze regio weer kampioenschappen te vieren. De Streekkrant hoopt het en volgt het – zoals u gewend bent- op de voet. Clubs, spelers, trainers en bestuursleden; maak er wat van!