“We willen in de vierde klasse blijven”

0
214
Anton Bronsema VV Eenrum

Anton Brontsema, doelman VV Eenrum

EENRUM – VV Eenrum rook al enkele jaren aan de vierde klasse. Vorig seizoen lukte het dan eindelijk. De ‘roodbaadjes’ hebben er vijftien jaar op moeten wachten. “We leggen ons geen druk op, maar we willen wel in de vierde klasse blijven”, zegt doelman Anton Brontsema.
“Het geheim van het succes van vorig jaar: er stond een team. We hadden met zijn allen een bepaald doel en dat kun je alleen halen als je er met elkaar voor gaat. Brontsema viert bij het interview nog vakantie (De Sprookjescamping Hardenberg), maar reisde wel op en neer voor de training. Ik heb één training gemist”, zegt Brontsema, die met deze actie het woord team verklaart, maar daarmee ook aangeeft dat er concurrentie is. En dat team is bij elkaar gebleven. “We zijn er niet minder op geworden, eerder sterker. Anton Brontsema is niet geheel honkvast. “Op mijn zestiende keepte ik in het eerste van Marcia in Rasquert, de club die niet meer bestaat. Toen ben ik naar Eenrum gegaan, vervolgens Hunsingo, Baflo en weer Eenrum. Ik heb een mooi rondje gemaakt, zegt de in Baflo geboren doelman. Het wordt mijn derde seizoen bij Eenrum. Vorig seizoen promotie verwacht? Het lag wel binnen de mogelijkheden. Het verschil met eerdere seizoenen was dat we het in de laatste minuten steeds waarmaakten. De nieuwe trainer Ronald Bouwman is een goede zet geweest. Hij zet de spelers op de goede plaats”. Keepers zijn over het algemeen buitenbeentjes, een beetje gek. Het is met Brontsema niet anders. Ik kan de jongens motiveren door bepaalde opmerkingen.  En meer. Iemand maakt bij ons veel schwalbes. Toen heb ik kniebeschermers voor hem gekocht. Dan valt ie zachter Het is ook een manier van op scherp zetten. Ik ben een van de oudste van de groep, ik heb een andere functie. Het samensmelten van ouderen met jongeren. Ik ben een meevoetballende keeper. Ik erger me kapot bij een hoekschop en dat er dan helemaal teruggespeeld wordt. Ik heb wel genoten van enkele keepers op het WK, zoals die van Costa Rica. Ik houd wel van een lekker duikje.  Veel keepers doen dat niet meer. Een blik op de competitie dan. SVMH en Engelbert ‘liften’met ons  mee. MOVV zie ik wel als titelfavoriet. Gruno is gedegradeerd en heeft te maken met leegloop heb ik gehoord. ASVB en BATO zijn ook gedegradeerd. Daar weet ik niet veel van. Ik denk dat Eenrum voor plek negen kan gaan. En als het goed gaat hoger. We kennen  geen druk. Voor de vereniging is het vijftien jaar geleden dat er op vierde klasse-niveau gespeeld is. We willen wel in de vierde klasse blijven.”, zegt de inval- leerkracht, die ook op vakantie sportief is. “Nee, ik zit niet stil”. En, wat zijn positie betreft: Ik móet wel scherp blijven.