Zeester moet weer helemaal opnieuw beginnen

0
181
Gezienus Oosterhuis VV Zeester

Gezienus Oosterhuis

ZOUTKAMP –Sport Vereniging Zeester is weer terug in voetballand, na de afsplitsing van VVSV’09.  De laatste wedstrijd was op 26 april 2008 en ging de geschiedenisboeken in: 3-4 overwinning op De Monnik.  De vissersclub weleer zijn weer aan land en moet weer helemaal opnieuw beginnen.  Aan de kade staat ook een nieuwe trainer, Gezienus Oosterhuis, die anders gewend is. “Maar dat onbekende en zonder druk werken is juist een mooie uitdaging”, vindt Oosterhuis.
Oosterhuis vierde veertien weken geleden nog feest na de promotie van de Friezen naar de vierde klasse. Vervolgens kwam de geboren Fries in een hele andere wereld terecht. In ‘niemandsland’. “Er waren geen ballen, geen shirts, zelfs geen barkrukken”, beschrijft Oosterhuis de armoedige situatie op sportpark Toerkamp in Soltkamp. ‘Globetrotter’ Oosterhuis, geboren in Godlinze, woonachtig in Bergum en voormalig trainer Haulerwijk. Feyenoord is zijn favoriete topclub. Een havenstad, Zoutkamp ligt ook aan het water.
“Of ik nu op mijn plek ben? Zo heb ik het niet bekeken”, reageert Oosterhuis verrast. “Nee, ik zoek niet speciaal een club aan het water. Het is wel een mooie plaats. Zeester kwam zomaar op mijn pad. Na Haulerwijk kwam er maar geen andere club die interesse toonde. Ik las de advertentie van Zeester. Ik dacht: laat ik eens gek doen. Het is een mooie uitdaging bij een vereniging die na vijf jaar (de rood-witten kwamen in 2008 voor het laatst in actie in KNVB-verband, in de toenmalige zesde klasse, red.) op eigen benen wil staan. Ze hebben hier helemaal niks. Geen ballen, doelen, shirts, zelfs de barkrukken zijn meegenomen. Ik vind het wel leuk om mee te denken en te helpen. Bij de eerste bekerwedstrijd was er ook nog geen scorebord”. Zeester is ingedeeld in de vijfde klasse D. En dus niet bij VVSV’09. “Verstandig, want dat is water en vuur. Ik ken de tegenstanders niet. Het eerste jaar goed doorkomen, is het streven. In de beker hebben we kansloos met 6-1 verloren van Boerakker.  Bij Haulerwijk was er bij twee verloren wedstrijden meteen heibel in de tent. Er is hier geen druk, er zijn geen verwachtingen. Zeester wil weer een gezellige vereniging zijn. Ik loop er nu twee weken. Het is een warme vereniging. Het contract loopt in principe eerst tot november, dan gaan we kijken hoe het gaat. Eén ding is zeker: Zeester in 1931 (!) opgericht-  moet weer helemaal opnieuw beginnen en daar ligt een mooie uitdaging.