Zwemmen van Zoutkamp naar Groningen levert 20.000 euro op

0
244
Zoutkamp - zwemmen tegen kanker

ZOUTKAMP- Om 5 uur ’s ochtends zaterdagochtend doken zes teams van vijf personen vanuit Palingrokerij Postma in Zoutkamp het Reitdiep in. Het einddoel van was de Reitdiep jachthaven in Groningen, een afstand van ruim dertig kilometer. Er werd in estafettevorm gezwommen en elke deelnemer zwom ruim zeven kilometer. Met het zwemevenement werd geld opgehaald voor de Antoni van Leeuwenhoek Foundation. De Groningen Swim Challenge hoopte middels  deze zwemtocht een financiële bijdrage te leveren aan belangrijk onderzoek. Dat is gelukt, want deze eerste GSC had een (voorlopige) eindstand van ruim 20.000 Euro van de AVL foundation. Het startschot voor de Zoutkamp-Groningen Swim Challenge werd, vanaf de Zoutkamper museumsloep ZK 31, verricht door garnalenvisser Michiel Broere, na een korte toespraak van burgemeester Koos Wiersma van de gemeente de Marne. Gaele Postma van de gelijknamige palingrokerij had zijn viswinkel beschikbaar gesteld als kleed- en verzamelruimte voor de deelnemers en hun begeleiders.