Bruidsparen opnieuw op de gevoelige plaat

0
119
Grijpskerk - open monumentendag bruidspaar

GRIJPSKERK – Het voormalig gemeentehuis van Grijpskerk opent op Open Monumentendag de deuren om stil te staan bij het feit dat het pand meer dan 100 jaar geleden in gebruik is genomen. Is er onder meer een expositie over de gemeente Grijpskerk en vervoer, er worden creatieve stempelsouvenirs gemaakt, men kan snuffelen tussen oude en nieuwe spulletjes en er worden authentieke Westerkwartierse verhalen verteld door Geert Zijlstra. Voor iedereen, maar Grijpskerker bruidsparen in het bijzonder, is er de mogelijkheid om zich nogmaals te laten vastleggen op de gevoelige plaat door Marijke Koetsier. Op de foto zijn Sieta en Theun de Wit te zien, die op 30 juni 1989 trouwden. In de hal is een eregalerij met onder andere foto’s van mensen die betrokken waren bij de gemeente Grijpskerk maar ook bruidsparen die in de echt zijn verbonden. Hans en Jolanda van Crawfurd’s Corner zijn op zoek naar trouwfoto’s die genomen zijn bij het voormalige gemeentehuis tussen 1914 en 1989. De foto kun je langsbrengen of sturen naar Crawfurd’s Corner, Herestraat 50, 9843 AL Grijpskerk. Degenen die een foto inbrengen maken kans op een huwelijksnacht in de bruidssuite. Tijdens de Open Monumentendag rijdt er een gratis pendelbusje tussen de drie Grijpskerker deelnemers aan de Open Monumentendag.