Dag van de Garnaal kent zeer uitgebreid programma

0
125

LAUWERSOOG – In Lauwersoog wordt komende zaterdag de ‘Dag van de Garnaal’ gehouden door Stichting Promotie Lauwersoog. De dag begint om 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Tijdens de Dag van de Garnaal, die op het haventerrein en in de visafslag wordt gehouden, zullen veel evenementen zijn voor jong en oud. Op vorige edities kwamen 30.000 mensen naar Lauwersoog. Tijdens de Dag van de Garnaal is het mogelijk om een weekend of midweek-verblijf op Landal Esonstad te winnen. In de visafslag is de infostand van de Dag van de Garnaal te vinden, hier staat een glazen kom vol met garnalen. Wie het juiste aantal garnalen raadt wint een verblijf voor vier tot zes personen in Landal Esonstad. Daarnaast maken bezoekers ook kans op een compleet golfarrangement op Landal Esonstad. Op de stand van Landal Esonstad Pitch & Putt Golf kan men actief kennis maken met de golfsport. Raad daarnaast het juiste aantal golfballen die in een grote vaas zitten. Uit de goede antwoorden wordt de winnaar gekozen. Op de Dag van de Garnaal kan ook uitgebreid kennis gemaakt worden met de garnaal. Tijdens de Dag van de Garnaal zal deze proeverij gepaard gaan met een ludieke actie met een duiktank vol garnalen. Voor de bezoekers is het mogelijk een duik te maken naar de gouden garnaal en zo kans te maken op fantastische prijzen. Eén van de hoogtepunten dit jaar is het 22 meter hoge reuzenrad. In dit reuzenrad krijgt de bezoeker een uniek beeld op de haven en de Waddenzee. Voor slechts 1 euro mogen bezoekers in dit reuzenrad. Het is de Stichting Promotie Lauwersoog daarnaast gelukt om veel schepen open te stellen voor publiek. Eén van de grootste schepen in de haven is de (ex-Hr. Ms.) Sittard, een oude mijnenveger van de marine uit de Dokkum klasse. Er zijn meer schepen opengesteld zoals diverse garnalen kotters, Zijlschip “Voorwaarts Voorwaarts”, Waddenschip, Zeilcharter  Willem Jacob, Sleepboot Willem, De Buma en een politie- en douaneboot.  Bezoekers kunnen aan boord stappen van de ZK4, De Gebr. Luden, De Suzanna of de de Louwes. Ook dit jaar ontbreekt de KNRM Lauwersoog niet. Daarnaast is er op het haventerrein een braderie. Er worden ongeveer 80 tot 100 kramen verwacht. Daarnaast is er volop live-muziek, van shantykoren als de Admiraliteitssjongers uit Dokkum, De Magellan Singers uit Delfzijk, Het Zeemandskoor Lauwersoog en Shantykoor ‘Aan lager Wal’ uit Hurdegaryp. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten voor kinderen. Voor meer informatie:  www.promotielauwersoog.nl.