Meer dan 100 deelnemers aan eerste Westernielandrun

0
147
Westernieland - westernielandrun

WESTERNIELAND – In Westernieland werd zaterdag voor het eerst de Westernielandrun georganiseerd, een recreatief loopevenement voor jong en oud. Er was een kinderloop van 750 en 1500 meter en een 5 kilometer en 10 kilometerloop voor de dames en heren. Met meer dan 100 deelnemers aan de start van de 5 en 10 km. en 38 kinderen aan de kinderloop werd de Westernielandrun een groot succes. De huifkartocht voor de minder mobiele Westernielanders naar de Klutenplas, een bijzonder project van Stichting Groninger Landschap, was ook volgeboekt en, gezien de enthousiaste reacties van de deelnemers, zeer geslaagd. Deelnemers kwamen uit de nabije omgeving, maar ook uit Utrecht, Amsterdam en IJmuiden. Om 16 uur loste voormalig burgemeester van Gemeente De Marne Joan Stam het startschot voor de kinderloop, die enthousiast begeleid werd door twee vrolijke clowns. Aansluitend startte mevrouw Stam de 5 en 10 km-run.