Sponsorloop voor kansarme kinderen in Zuid-Afrika

0
128

DOEZUM – De ‘Op de koffie groep’ Doezum organiseert op zondag 14 september een sponsorloop voor kansarme kinderen in Zuid-Afrika. Om 14.15 wordt het startschot gegeven voor de sponsorloop. Lopers en supporters worden om 14.00 uur verwacht in het Anker aan de Perastraat 13 in Doezum. De opbrengst gaat naar Beautiful Gate. Deze organisatie werkt al twintig jaar in Zuid-Afrika aan projecten voor kansarme kinderen en gezinnen. Beautiful Gate werkt onder andere samen met de Crossroads HIV kliniek en voorziet 491 kinderen van aidsremmende medicatie. Kees van der Vinne, geboren en getogen in Niezijl als zoon van de plaatselijke brandstofhandelaar, is al ruim dertien jaar werkzaam voor de organisatie samen met zijn vrouw Fredah, zoons Nathan, Joshua en dochter Ruth.  Voorafgaand aan de sponsorloop wordt via een live verbinding contact gelegd met Kees. Daarna zal hij vanuit Zuid-Afrika het startschot geven voor de loop. Iedereen is van harte uitgenodigd om dit evenement bij te wonen, zowel als loper of als toeschouwer. Meelopen kan altijd, ook zonder sponsorformulier. De organisatie hoopt dan  op  een kleine vrijwillige bijdrage in de ‘pot’. Er is geen leeftijdgrens.