Antje Katerberg

0
297
Antje Katerberg Johanna

Samen aan Tafel Zuidhorn
‘Eens even lekker gezellig eten met mensen die je tot voor kort misschien nog niet kende. Dat is het idee van Samen aan Tafel in Zuidhorn, wat dit seizoen alweer voor het vijfde jaar op rij georganiseerd wordt. Vijf jaar geleden zijn we op idee van Ineke Postma, die het kende van Hoogezand-Sappemeer, begonnen met deze avonden. Daar was het een groot succes, en werd het elke week georganiseerd.
Wij organiseren het zes avonden per jaar, en ook hier is het een succes. We hebben niet één duidelijke doelgroep, iedereen is welkom. Mensen die pas in Zuidhorn zijn komen wonen en graag nieuwe mensen leren kennen,  oudere echtparen die het leuk vinden om eens een keer met iemand anders te praten tijdens het eten, mensen die misschien wel eens een beetje eenzaam zijn, een ieder die behoefte heeft aan contact met andere mensen is welkom.
Momenteel werken we met een groep van zestien vrijwilligers, waarvan drie mannen. Een aantal mensen kookt de maaltijden, anderen zorgen ervoor dat mensen die geen eigen vervoer hebben opgehaald kunnen worden. Aankomende vrijdag is de eerste avond van het nieuwe seizoen. Het is nog mogelijk om je daar voor op te geven.
Dit keer eten we voor het eerst in de Dörpsstee in Noordhorn, van 18.00 tot 20.30 uur. We hopen daardoor ook weer eens nieuwe mensen te bereiken die het leuk vinden om mee te eten. We vragen een bijdrage van 6 euro per persoon, maar ook mensen die minder daadkrachtig zijn kunnen tegen een vrijwillige bijdrage mee-eten. We krijgen steun van verschillende diaconieën, waardoor dat mogelijk is. We hebben tijdens eerdere seizoenen ook wel eens cadeaubonnen uitgedeeld bij de Voedselbank.
Deze cadeaubonnen zijn ook gewoon te koop om zelf als cadeau weg te geven.
Misschien een leuke tip voor een buurvrouw of tante die altijd zegt niets te willen voor haar verjaardag? Opgeven voor het diner van komende vrijdag kan bij Alie Westra: 0594-503808 tussen 20.00 en 21.00 uur’. We hopen weer veel mensen te mogen verwelkomen’.