De Marne in de race voor Juichwilg 2014

0
88

DE MARNE – Landschapsbeheer Nederland reikt op 9 oktober aanstaande de Juichwilg 2014 uit aan de gemeente die het meest doet aan het ondersteunen van bewonersinitiatieven in landschap en natuur. De Juichwilg is een bronzen knotwilg en gaat vergezeld van een geldprijs van 5000 euro voor een landschapsproject. Landschapsbeheer Groningen heeft de gemeente De Marne genomineerd voor de Juichwilg 2014. De gemeente de Marne heeft de nominatie te danken aan de initiatieven van burgers die er de afgelopen jaren zijn geweest op het gebied van landschap en natuur. De meest bekende initiatieven zijn het Waddenwandelen-project waar vele dorpsommetjes uit zijn gerealiseerd, project Ulrum 2034 en recentelijk de Mouskerij in Schouwerzijl die hiermee de Duurzame Dorpen Verkiezing 2014 won. Wint de gemeente de Juichwilg, dan wordt de prijs van €5.000,– ingezet als verdieping in het nog lopende project Adoptiegroen waarbij inwoners stukjes gemeentegroen kunnen adopteren daarin gefaciliteerd door de gemeente.