Groots historische evenement in Ulrum

0
170

ULRUM – Oktober 2014 is het 180 jaar geleden dat in Ulrum de Afscheiding plaatsvond. Voor de stichting Ulrum 1834 reden om een groots evenement te organiseren. Het evenement vindt plaats komende zaterdag 20 september in het oude centrum van Ulrum, van 10.00 tot 16.00 uur. Bij het evenement is, evenals in voorgaande jaren, het hele dorp betrokken. Samen laat men de tijd van 1834 herleven rondom de eeuwenoude dorpskerk waar eens ds. De Cock actief was. Behalve ‘180 jaar Afscheiding’ wordt er dit jaar ook aandacht besteed aan ‘200 jaar Koninkrijk’. Het motto op 20 september is dan ook: ‘180 jaar Afscheiding, 200 Koninkrijk … en Ulrum’. Er zijn lezingen, het Ulrumer toneelgezelschap ‘Ons Klubke’ voert het blijspel ‘Van liefde en afscheiding’op, er is een kledingshow van de Vriendenkring van het Historisch Kostuum te zien, er is een infomarkt, en rond de kerk is een ambachtenmarkt. Bezoekers in historische kleding hoeven geen entree te betalen. De entree bedraagt slechts 3 euro waarbij men een exclusieve Willem 1 Gulden krijgt voor een consumptie. Voor alle vrijwilligers is er vanaf 18.00 uur een barbecue. Belangstellenden en dorpsgenoten mogen hier ook bij aanschuiven, zij kunnen zich opgeven bij De Smikkelstee. Zie voor informatie ook www.ulrum1834.nl.